Glass House , 2011, West Midlands, United Kingdom

The challenge. Create a main entrance and a rear extension, including the circulation to the upper floors, to a house comprising of two buildings, located in a Conservation Area.
The Solution. A double height entrance hall, fully glazed including glazed pitched roof in which a grand staircase has been designed as a sculptural element. The fully glazed facades enable a visual connection to the beautiful gardens located at the back of the house.

The Client comments on completion: ‘Without any doubt [Sophie] was the right person to add a contemporary feel to an extension of our Victorian country estate house.
The local conservation department were also delighted (…).
We love the result. The proportions and careful use of modern and traditional materials have linked the two styles perfectly. I have already recommended Sophie to others and would use her services again’.

– HOUZZ Awards

City: West Midlands
Country: United Kingdom
Completed: 2011
Client: Private
Area: 125 m2 or 1350 sq ft
Contract Value: Undisclosed