Yellow Submarine , 2000, London, United Kingdom

This raised ground floor flat was converted from a maze of cardboard partitions and suspended ceilings for a couple blessed with two young children and cursed by the fact that they wanted to stay in Ladbroke Grove and neither of them was a stockbroker.

The flat was stripped back to create a single main space into which the Yellow Submarine was launched.

This free-standing unit defines the functions of the adjacent spaces, kitchen in front, bathroom behind, complete with hatch door to keep bath time sociable.
Finally two bedrooms are inserted into the adjacent space, separated by a glass partition between them in order to maximize the daylight into the children’s room.

– Shortlisted for the AJ Small Project Award 2003
– Publications : Architect’s Journal, Elle Decoration, Blueprint, Evening Standard, The Elements of Style

City: London
Country: United Kingdom
Completed: 2000
Client: Private
Area: 76 m2 or 818 sq ft
Contract Value: £ 24K
Architect assistants:

Photographs by Grant Smith